Julgodis
Detta har blivit ett måste hemma hos oss;
Bountykulor
300 gr kokosflingor
3 msk grädde
300 gr rumstempererat smör
5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
Smält choklad
Allt blandas i en bunke. Rullas till små kulor som sedan fryses en 30 minuter (eller så kan man förvara dem där längre tid om man vill förbereda), Doppa sedan kulorna i ett choklad bad av önskad sort ;)
Rocky Road
17- 20 dumlekolor, I år vart det med pepparkaksmak!
1/2 påse minimarshmallows
1 1/2 dl blandade rostade & saltade nötter. Köpes med fördel i lösvikt, naturgodishyllan.
I år hade jag lite turkiskt godis hemma med pistagenötter, så det åkte också med.
250 gr mjölkchoklad
250 gr mörk choklad
100 gr 70% mörk choklad
Hacka allt, utom chokladen, till mindre bitar och sprid ut i botten på en ugnsform. Smält chokladen, gärna var för sig, och ringla sedan ut de olika sorterna i formen. Ställ kallt för att stelna. Bryt sedan kakan i mindre delar och njut ;)