Återstart för Bokklubben

I tisdags var det dags för en middag med bokklubben, efter sommar uppehållet. Vi har läst Hungerspelen, som just nu även kan ses på bio, och den gillade jag. Lagom annorlunda och spännande. Boken är första i en trilogi så nu blir det till att läsa de andra också.

Men nästa bok i klubben är något helt annat; Artighetsreglerna.
Men det är det som är kul med att vi är flera som väljer. Variationen.

Just nu har vi plats för fler i gruppen.
Du har inte lust att hänga med?
Vi brukar ses första måndagen i månaden runt kl 18:00. Vi ses hemma hos den som senast valde bok och pratar om boken ( och även om man av någon anledning inte hunnit med att läsa boken, så får man gärna delta ;) men oftast glider samtalen in på andra ämnen. Just nu bor deltagarna i Tullinge x2, vid Gärdet och i Barkarby.

Hör av dig om du vill haka på!


Monstersöndag

Idag tog vi en familjeutflykt till Sumpan.
Vi kollade in galleriet vid Marabouparken och tog en fika på deras restaurang Parkliv.
Idag var sista dagen för sommarens monsterklubb. I lådor hade de delar från olika nallar som man fick plocka ihop för att skapa en ny figur, så nu har vi ett nytt monster hemma hos oss;


Utrensning

Toystory 3 är en film som gått rätt flitigt hemma hos oss. Och om ni inte sett den, så handlar det om ett gäng leksaker som hamnar på ett dagis istället för uppe på vinden.
Upplevelsen blir en mardröm för de flesta, och det fick mig att fundera om det verkligen är ett bra ställe för våra leksaker. Men trots mina betänkligheter så var det så det fick bli.
En påse med action gubbar till sonens avdelning (efter att ha trippelkollat med honom att han verkligen förstod att det inte längre är hans saker!) och en påse med mjuk leksaker till dotterns. Där är det ju enklare eftersom hon inte ens vet att sakerna kommer hemifrån ;)

Så skönt att få bort saker som ändå bara ligger i lådorna!
Och nu blir de förhoppningsvis lekta med?


Storhandlat

Med ett ekande kylskåp och ett skafferi som får en att gråta, så bestämde jag mig för att ta mig till Willys idag.

Tog en stor kundvagn och plockade friskt från hyllor och frysfack.
Vilket i kassan visades bli fyra stora påsar.

Hur skulle jag nu orka bära hem detta?

Men visst ja. Jag KÖRDE ju bilen hit!


Sista vuxenpoängen

Från och med idag så är jag vuxen på riktigt. Den allra sista pusselbiten är på plats.
Jag har nu ett alldeles eget körkort!
Kan inte fatta att jag fixat det.

Hela natten har jag kört bil. Benet värkte av all koppling och bromsning ;)

För att inte prata om sömnbristen.. Men ikväll firas det med champange.


Extra pengar

Har haft en annons ute på Blocket med terrängdäcken och den nya sittklädseln till vår kronan vagn.
Det var trögt men nu har jag äntligen fått det sålt.
Klädseln skickade jag till Umeå, och däcken till Karlstad. Fick in 800 kronor vilket jag är nöjd med. La ut 1000 kronor på klädseln, och däcken kom med vagnen. Det kostar att vara fåfängd ;)


Kunskapsprov

Klarade teoriprovet idag för b körkort.
Vilket känns så himla bra.
Grattis till mig!


Första dagen!

Sparven har blivit så stor att hon idag hade sin första dag på dagis.
Vi har ju följt med storebror dit under året, så man kände ju igen sig. Men det var ju nytt att få vara kvar och själv leka.
Poppis blev man också. De stora barnen som var med och skulle visa runt, fastnade för Sparven och ville gärna klappa och bära henne.
Idag var vi bara där en kortis, men det känns som om timmen gjorde ett stort intryck, och det blir spännande att se hur hon kommer reagera imorgon.


Medveten om risken

Idag var vi fyra tjejer som packade in oss tillsammans med körlärare, i en automatväxlad Volvo, för att köra halkbanan i Falun.
Att få prova sitta i en simulerad vält bil och försöka ta sig ut, var en läskig erfarenhet, men nyttig. Det hjälpte en lite att hålla huvudet kallt när man sedan sladdade omkring ute i kurvorna.
Men det var också jäkligt kul!


Pluggar på!

Jag har kämpat på och har äntligen tragglat mig igenom alla teorifrågor. Men jag känner mig osäker på en hel del, så måste fortsätta läsa på; bara en vecka kvar till teoriprovet!
Har fått beröm över min körning, fast jag måste putsa på min cirkulationskörning och inte stressa upp mig över att det är fler ute i trafiken ;)
Tänk. Om två veckor kanske jag har körkort? Det är inte helt orealistiskt. Men det känns helt sjuk!


RSS 2.0