Jag fixar detta!?

Dagarna känns som en evighet, och jag kan inte fatta att det bara är andra dagen som jag håller på med det här? Idag har jag gjort min första fickparkering nere vid campingen. Visserligen var det en rätt stor lucka, men inte större än att jag var tvungen att backa in i den. Skitkul! :) Jag har även fyllt i alla frågor i läroboken samt skylthäftet, så nu fick jag börja med dataprogrammen. Fan vad jag känner mig grym ;)


Intensivt!

Klockan 08:20 klev jag in på Orsa trafikskola imorse. Och klockan 18:30 gick jag därifrån. Är helt slut efter att ha kört och pluggat i körkortsboken, så snart blir det att krypa ner i sängen. Men det känns bra att ha kommit igång.


Arbete och bil

Idag åkte jag och barnen upp med tåget till Orsa. På måndag börjar jag en 2 veckor intensivkurs på Orsa trafikskola. Nu är det dax för mig att bli vuxen på riktigt och köra bil ;) Medans jag pluggar ska barnen vara med mormor och morfar. Innan vi åkte upp tittade jag även förbi jobbet för att skicka iväg en ansökan om en ny tjänst. Nu är det bara att vänta och se om de tycker att jag har några ledaregenskaper?


Dax för bad

Det är helt klart badväder ute idag, så vi drog med grannarna och åkte iväg. Sparven och de stora killarna doppade sig, men annars var det mest lek i sanden. Härligt med saft och bullar. Precis som man minns sina egna somrar som liten ;)


Ett år med Sparven

Förra året, den 23 juli, föddes vår lilla Sparv på Karolinska i Solna.
 
Hon föddes strax innan halv fem på morgonen, och då hade hon bråttom.
Och det fortsatte hon med; att ligga i ett babygym var inte så spännande.
Den allra första resa var en kryssning till Helsingfors i slutet av sommaren.
Det var också den enda gången som Sparven sov med napp.
 
Nästa resa vart längre- Det var under Lucia som jag och barnen tog en sista minuten till Fuertaventura.
Så skönt att för en vecka slippa alla vinterkläder, utan istället leka i parken.
 
Men vi var hemma till jul, och precis som de allra flesta barn, så fann du snörerna mer spännande än innehållet.
 
 
Sen sprang tiden iväg och så hade vi plötsligt ett riktigt litet charmtroll hemma.
Sex månader och redo att ta sig an allt som fanns att upptäcka.
Nu skulle det både krypas och klättras!
Men att busa med storebror är ändå allra roligast!
I slutet av maj var man redo att gå stadigt på egna ben, och då hade vi plötsligt en liten tjej i huset.
 
Hon ger oss massor av kärlek och skratt-
men ser också till att vi är uppmärksamma på allt hon vill hitta på-
för den här lilla damen tänker minsann inte låta sig begränsas.
Hon kastar sig ut och ser hela världen som ett stort lekland.
Hon är bestämd, envis och högljud.
 Och hon är vår lilla prinsessa.
 
Jag är så tacksam över att jag har just den här lilla tjejen.
Hon ger mig huvudvärk och får mig att sätta andan i halsen,
men när hon ler finns det ingenting jag inte skulle göra för att få henne att fortsätta med det.
Jag älskar dig min lilla Sparv.
Grattis på ett års dagen!

Kalasdag

Efter ett par dagars förberedelser så var det idag kalasdax för Sparven. Vi började redan i går kväll med att blåsa upp heliumballonger. Vilken succé. Sparven tittade stort på varje ballong och sa wow, wow,wow.. 400 kronor på Teknikmagasinet, väl investerat ;) Vi bjöd på buffé med ostpaj, potatissallad, melonsallad, Skagen, rökt lax, rökt kalkon, kalkonpizza och hembakt bröd. Hon fick fina presenter i form av kläder, pussel, sparbössa och böcker. Och en tavla från områdets egna konstnär. Födelsedagsbarnet själv verkade för det mesta tycka att det var lite läskigt med alla människor, vilket jag misstänkte, så vi hade ändå försökt hålla nere antalet inbjudna till personer som hon redan kände och träffat en hel del under året. Men att se alla på en och samma gång vart ändå lite konstigt.. Men att fiska upp en påse med snöre bakom en filt var ju en kul lek! Det gillade hon. Men varför kunde man inte få de andra barnens påsar? Kvällen avslutades med sång och tårta, gjord på en botten av vit kladdkaka med smak av fläder, vit chokladkräm och bär. Och så bullar och kakor. Det har varit en bra dag och jag hoppas att även Sparven tyckte det- Hon sover i alla fall väldigt gott just nu!


Förberedelser

På måndag fyller Sparven ett år. Min lilla bebis är inte så liten längre. Har börjat förbereda med att baka lite; Syltkakor, blåbärsbullar och kanelbullar. Imorgon blir det att göra lite till.


Avslutning

Vår sista dag på Gotland. Kan knappt förstå att det redan gått en vecka? Vi avslutade med en promenad längs muren och en lunch på stan. Sen köpte vi med oss lite ostar från ostboden, som jag hoppas få njuta av när lillmonstret har somnat.


Vuxenmys

Igår fick jag och mannen en chans att komma ut utan barn. Vi började med lite baskiska tapas på Vinotek1, för sedan en middag för två på Lindgården. Tack farmor för ditt tålamod så att vi fick unna oss lite vuxenmys.


Däckad

På farmors nya altan sover man gott!


Saft & Syltning

Inspirerad av alla andra som saftat så var jag och dottern igår och plockade lite fläder hos grannen, och nu står det en kastrull i kylen. Och nu när andan föll på så fortsatte jag med att plocka mina egna rabarber för att koka sylt- eller marmelad blev det nog ;)


Min stora kille

I lördags fyllde sonen 5 år.
Tänk vad tiden går!
Dagen började med paketöppning i mammas och pappas säng.
Sen packade vi ihop oss för att möta faster M med familj över en brunch på Engelen.
 
På sonens önskemål blev det sedan färjan över till Djurgården och Gröna Lund.
Vi gick inte därifrån förrän karusellerna stängde kl 21:00.
Precis som det ska vara när man fyller år :)
 
I

Vattkoppor

Stackars lilla sparven. Det som började som små röda prickar i hårbotten, har nu förökat sig till stora blåsor över hela kroppen. Jag hoppas att vi inte får fler nu..


Snart, snart

kommer en uppdatering.
Haft problem med inloggningen men nu är det löst :)

RSS 2.0