Februariboken

Ikväll har vi träff med bokklubben.

Boken som vi läst senaste månaden är ;



Detta kan man läsa på Bokias hemsida om boken;

I den lilla byn Mamarrosa i Alentejo i Portugal drömmer den vackra Teresa om att resa ut i världen, allra helst till London. Hon har ännu inte fyllt tjugo och det är meningen att hon ska gifta sig med en lämplig ung man från orten.

Familjen Potts kommer från England och har slagit sig ner i Mamarrosa för att livet flyter så stilla där. Men både mor och dotter är rastlösa, och tillvaron blir inte enklare när deras landsman, författaren Stanton, skapar förvirring i deras liv.

Alla, såväl inflyttade som infödda, gamla som unga, går och väntar på att det ska hända något i Mamarrosa, och på olika sätt knyts deras öden samman. Med storartad inlevelse låter Monica Ali oss lära känna dessa människor, deras hemliga önskningar och deras relationer till varandra.

Monica Ali är född i Bangladesh men kom till England som treåring. Hon fick en dundersuccé med debutromanen Brick Lane (på svenska 2003), som gjorde henne till en av Englands mest omtalade författare.

Jag har inte riktigt hunnit läsa ut boken än, har ca 50 sidor kvar att läsa.
Men det borde jag hinna innan vi ska ses vid 19:00.

Boken har små märken som markerar mellan styckerna när författaren byter infallsvinkel i historien. Detta kan vara lite knepigt i början..
Man får som sagt följa flera olika karaktärer genom boken som bor eller besöker byn Marmarrosa.

Boken är inte dålig, men den är inte direkt bra heller.
Vad mer kan jag säga..

Ser i alla fram emot en trevlig kväll med tjejerna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0