Middagstips!

Det här åt vi till middag igår; torsk med limesås och räkor,
och vilken tur att det blev över till lunch idag också!



Recept

800 g torskfilé
ca 500 g räkor m skal
1 1/2 lime
1 liten gul lök
rapsolja
vatten
4 dl turkisk yoghurt lr creme fraich
salt
vitpeppar
(färsk timjan och oregano)

1. Tina fisken till hälften och skär i sneda skivor.
   Skala räkorna och spara skalen. tvätta limen noga, torka och riv av skalet.
   Pressa ur saften i en skål.

2. Skala löken och strimla. Hetta upp lite olja och fräs löken tillsammans med räkskalen en halv minut.
   Slå på vatten så att det täcker och koka upp. Låt sjuda i knappt 10 minuter.

3. Sila bort räkskalen och koka ihop buljongen några minuter.
   (Har du färska örter hemma är det gott att lägga ner lite i grytan, rekomenderar timjan och oregano)

4. Sätt ugnen på 50°.

5. Lägg fisken i buljongen och koka den tills den är vit rakt igenom.
   Ta upp fisken, lägg den i en form och spänn aluminiumfolie över.
   Ställ den i ugnen så håller den sig varm till serveringen.

6. Sila av buljongen igen och häll ca 1,5 dl i en kastrull. Rör ner yoghurten, limeskal och limesaft.
   Salta och peppra vid behov. Låt såsen koka upp och lyft sedan av den från värmen.

7. Ta ut fisken från ugnen och slå av ev. spad.
   Skeda lite av såsen över fisken, strö över räkorna och servera resten av såsen separat.

Vi valde att äta kokt broccoli och potatis som tillbehör.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0