Julgodis

Detta har blivit ett måste hemma hos oss;
Bountykulor

300 gr kokosflingor
3 msk grädde
300 gr rumstempererat smör
5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker

Smält choklad

Allt blandas i en bunke. Rullas till små kulor som sedan fryses en 30 minuter (eller så kan man förvara dem där längre tid om man vill förbereda), Doppa sedan kulorna i ett choklad bad av önskad sort ;)

Rocky Road

17- 20 dumlekolor, I år vart det med pepparkaksmak!
1/2 påse minimarshmallows
1 1/2 dl blandade rostade & saltade nötter. Köpes med fördel i lösvikt, naturgodishyllan.
I år hade jag lite turkiskt godis hemma med pistagenötter, så det åkte också med.
250 gr mjölkchoklad
250 gr mörk choklad
100 gr 70% mörk choklad

Hacka allt, utom chokladen, till mindre bitar och sprid ut i botten på en ugnsform. Smält chokladen, gärna var för sig, och ringla sedan ut de olika sorterna i formen. Ställ kallt för att stelna. Bryt sedan kakan i mindre delar och njut ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0